Program

Promotionens festligheter ordnas 13.5 och 26–28.5.2022. Utöver dessa kommer också kompletterande evenemang att hållas, till exempel övningar. Noggrannare information om olika delevenemang kan läsas här.

Promotionens program blir mer precis vad gäller festlokaler, tidpunkter och framkomlighet under hösten och årsskiftet.

Före promotionen

Före promotionen organiseras ett informationstillfälle för deltagare samt dansövningar och generalrepetition av balen. Dansövningarna är obligatoriska för de magisterpromovender och deras avecer som vill delta i magisterfransäsen. Utöver dessa ordnas allmänna dansövningar som är frivilliga för alla deltagare. Informationstillfället och dansövningar ska ordnas i april, de exakta tidpunkterna tillkännages under årets början.

Fredagen 13.5

Floradagen

Floradagens festligheter ska ordnas på förmiddagen nära campus Gumtäkt, och därifrån åker man till Restaurang Pjazza för lunchen. Vänligen observera att Floragadens lunch inte ingår i promotionens pris.

Söndagen 22.5

Förkransbindning

Förkransbindningen är avsedd för de magisterpromovender som deltar i promotionen utan kransbindare. Evenemanget ska ordnas på söndag eftermiddag före promotionen.

Torsdagen 26.5

Aktövning och kransbindning

Aktövningen och kransbindningen ordnas samtidigt på eftermiddagen. Aktövningen är obligatorisk för alla promovender. I kransbindningen deltar magisterpromovenders avecer som kallas för kransbindare.

Kransbindnings- och svärdslipningsmiddag

Efter aktövningen och rektorns mottagning går promovender med sina avecer framåt till kvällens kransbindnings- och svärdslipningsmiddag.

Fredagen 27.5

Promotionsakt

Promotionsakten ordnas på fredag förmiddag. Akten är en lång tillställning där promovenderna praktiskt taget står i flera timmar. Därför är det viktigt att ta hand om orken och välbefinnandet genom att till exempel äta en ordentlig frukost innan man ankommer vid akten. 

Laudatio Solemnis

Efter akten går promovenderna i procession till antingen den konfessionslösa lagerfesten i Riddarhuset eller den ekumeniska gudstjänsten i katedralen. OBS! Det är förbjudet att använda stilettklackar i Riddarhuset!

Promotionsmiddag

Dagen kulmineras i promotionsmiddagen som ordnas på kvällen.

Lördagen 28.5

Promotionsutflykt

På lördag förmiddag åker man på promotionsutflykt. Utflykten avslutas med lunch varefter deltagarna kan förbereda sig på eftermiddagen för kvällens bal.

Promotionsbal

Den solenna balen ordnas på lördagskvällen, och festligheterna pågår tills den nattliga processionen börjar.

Nattliga procession

Efter balen ordnas en nattlig procession som stannar avslutningsvis på Senatstorget då solen stiger.

Efterfest

Efter den nattliga processionen på söndagsmorgonen kan de som så önskar fortsätta fira våren, promotionen och livet.