Ohjelma

Promootion juhlallisuudet järjestetään 13.5. ja 26.–28.5.2022. Juhlallisuuksien lisäksi järjestetään täydentäviä tapahtumia, kuten harjoituksia. Tarkempaa tietoa eri osatapahtumista löydät täältä.

Promootion ohjelma tarkentuu esimerkiksi tapahtumapaikkojen, kellonaikojen ja esteettömyystietojen osalta syksyn ja vuodenvaihteen aikana.

Ennen promootiota

Ennen promootiota järjestetään yleinen infotilaisuus osallistujille, tanssiharjoituksia sekä tanssiaisten kenraaliharjoitukset. Tanssiharjoitukset ovat pakollisia niille maisteripromovendeille ja heidän aveceilleen, jotka haluavat osallistua tanssiaisissa maisterifranseesiin. Näiden lisäksi muille järjestetään yleisiä tanssiharjoituksia, jotka ovat osallistujille vapaaehtoisia. Infotilaisuus ja tanssiharjoitukset järjestetään huhtikuussa, tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan alkuvuoden aikana.

Perjantai 13.5.

Floran päivä

Floran päivän juhlallisuudet järjestetään aamupäivällä Kumpulan kampuksen läheisyydessä, mistä siirrytään lounaalle Ravintola Pjazzaan. Huomaathan, että Floran päivän lounas ei kuulu promootion hintaan.

Sunnuntai 22.5.

Esiseppeleensitojaiset

Esiseppeleensitojaiset on tarkoitettu ilman seppeleensitojaa promootioon osallistuville maisteripromovendeille. Ne järjestetään promootiota edeltävänä sunnuntaina iltapäivällä.

Torstai 26.5.

Aktiharjoitukset ja seppeleensitojaiset

Aktiharjoitukset ja seppeleensitojaiset järjestetään samanaikaisesti iltapäivällä. Aktiharjoitukset ovat pakolliset kaikille promovendeille. Seppeleensitojaisiin osallistuvat maisteripromovendien avecit seppeleensitojat.

Seppeleensitojais- ja miekanhiojaispäivälliset

Aktiharjoituksista promovendit siirtyvät rehtorin vastaanoton kautta aveceineen illaksi seppeleensitojais- tai miekanhiojaispäivällisille.

Perjantai 27.5.

Promootioakti

Promootioakti järjestetään perjantaina aamupäivällä. Akti on pitkä tilaisuus, jossa tulee seistä pitkiä aikoja, joten omasta jaksamisesta on hyvä huolehtia nauttimalla esimerkiksi tukeva aamupala ennen aktiin saapumista.

Laudatio Solemnis

Aktista siirrytään suoraan kulkueena joko tunnustuksettomaan Laakerijuhlaan Ritarihuoneelle tai ekumeeniseen jumalanpalvelukseen Tuomikirkkoon. HUOM! Ritarihuoneella ei saa käyttää piikkikorkoja!

Promootiopäivälliset

Aktipäivän huipentavat promootiopäivälliset järjestetään illalla.

Lauantai 28.5.

Promootioretki

Promootioretkelle lähdetään lauantaina aamupäivällä. Retki päättyy lounaaseen, josta osallistujat pääsevät iltapäiväksi valmistautumaan illan tanssiaisiin.

Tanssiaiset

Promootion juhlalliset tanssiaiset järjestetään lauantai-iltana, ja juhlat jatkuvat aina yökulkueeseen asti.

Yökulkue

Tanssiaisten jälkeen järjestetään yökulkue, joka päättyy Senaatintorille auringon noustessa.

Jatkot

Yökulkueesta on mahdollista siirtyä vielä sunnuntaiaamuksi jatkoille juhlimaan kevättä, promootiota ja elämää.