Tanssiharjoitukset

Linkki akateemisten tanssien ohjevideoihin: https://m.youtube.com/playlist?list=PLqDV6lYVnPRsULDon6nO2PUwhaUBH4_LD

Tiedot pikaisesti

KUKA: Kaikki halukkaat, mutta valittavissa olevat tanssit riippuvat osallistujasta. Maisterifranseesiin ja sen harjoituksiin voivat osallistua halukkaat maisteripromovendit sekä heidän avecinsa. Maisterifranseesin saavat tanssia tanssiaisissa vain ne maisteripromovendin aveceineen,jotka ovat olleet harjoituksissa.
Yleisiin tanssiharjoituksiin su 7. ja 14.5. saavat osallistua kaikki promootioon osallistuvat.
Kenraaliharjoitus ti 23.5. on tarkoitettu kaikille esitettäviin tansseihin osallistuville (tohtori- ja maisteripromovendit sekä heidän avecinsa)

MILLOIN: Maaliskuussa, huhtikuussa ja toukokuussa 2023.

MISSÄ:  Maisterifranseesin harjoitukset Grundskolan Norsenilla (Unioninkatu 2, Helsinki)
Yleiset tanssiharjoitukset Otaniemen unisportilla (Otaranta 6, Espoo)
Kenraaliharjoitukset Vanhalla ylioppilastalolla (Mannerheimintie 3, Helsinki)

ESTEETTÖMYYS: Franseesiharjoitukset ovat esteettömässä tilassa. Ikävä kyllä Otahallissa pidettävät yleiset harjoitukset sekä Vanhalla pidettävät kenraaliharjoitukset eivät ole esteettömiä. Lisätietojen osalta olethan yhteydessä promootiotoimikuntaan: fil-promootio@helsinki.fi 

PUKUKOODI: Vapaamuotoinen vaatetus sekä sisätossut.


Yleistä Promootiotanssiaisista

Promootiotanssiaisissa tanssitaan akateemisia tansseja, joiden lisäksi esitettävinä kuviotansseina ovat maisterifranseesi ja tohtoripoloneesi, joihin maisteri- ja tohtoripromovendien aveceineen on mahdollista osallistua. Riemumaisterit ja riemutohtorit eivät osallistu näihin tansseihin. Franseesiin osallistujille järjestetään harjoitukset, joihin osallistuminen on alla esitetyllä tavalla pakollista. 

Tohtorit harjoittelevat omaa poloneesiaan kenraaliharjoituspäivänä, jota ennen on mahdollista tulla harjoittelemaan muita akateemisia tansseja yleisiin tanssiharjoituksiin.

Niille promovendeille ja muille promootion osallistujille, jotka eivät osallistu maisterifranseesiin tai tohtoripoloneesiin, pidetään yleiset tanssiharjoitukset, joissa harjoitellaan tanssiaisissa tanssittavia akateemisia tansseja. Näihin tanssiharjoituksiin osallistuminen on vapaaehtoista.


Franseesiharjoitukset 

Franseesi on nuorten maistereiden oma seitsemän vuoron näytöstanssi, johon osallistuminen edellyttää sitoutumista kaikkiin harjoituksiin (sairastapauksien ynnä muiden äkillisten tapahtumien osalta poissaoloa voidaan tietenkin hyväksyä). Koska parit tanssivat vastakkain, tekee vastaparin puuttuminen harjoittelun erittäin hankalaksi, samoin kesken poisjääminen pudottaa automaattisesti vastaparin pois koko franseesista. Ensimmäiseen harjoituskertaan on osallistuttava päästäkseen mukaan tanssiin. Franseesin harjoituksiin yhdistetään myös muiden juhlatanssien harjoitukset, joten yleisiä harjoituksia franseesiin osallistujat eivät tarvitse.

Franseesiharjoitukset pidetään Grundskolan Norsenilla osoitteessa Unioninkatu 2. Harjoitukset pidetään koulun alasalissa.

To 16.03.2023 17:00 – 19:00

To 23.03.2023 17:00 – 19:00

To 30.03.2023 17:00 – 19:00

To 13.04.2023 17:00 – 19:00

To 20.04.2023 17:00 – 19:00

To 27.04.2023 17:00 – 19:00

To 04.05.2023 17:00 – 19:00

To 11.05.2023 17:00 – 19:00

Huomioithan, että kiirastorstaina (6.4). ei ole franseesiharjoituksia.

Ota tanssiharjoituksiin mukaan sisätossut, vasta kenraaliharjoituksessa käytetään korkokenkiä. Pitkä hame luo lisää tanssiaistunnelmaa.

Ennakkoon sovittu Avec ei ole ehdoton edellytys maisterifranseesiin osallistumiseen. Ensimmäisissä tanssiharjoituksissa on mahdollista etsiä itselleen tanssipari muiden avecittomien osallistujien joukosta.


Yleiset tanssiharjoitukset 

Yleiset tanssiharjoitukset järjestetään 7.5. klo 15.00-18.00 sekä 14.5. klo 15.00-18.00. Harjoitukset pidetään Otaniemen Unisportin tiloissa osoitteessa Otaranta 6, Espoo. Tanssiharjoituksiin ei tarvitse paria. Molemmat tanssiharjoitukset ovat vapaaehtoisia ja niissä opetellaan samat tanssit. 

 


Kenraaliharjoitus

Esitettäviin tansseihin osallistuville pakollinen kenraaliharjoitus pidetään Vanhalla ylioppilastalolla (Mannerheimintie 3) tiistaina 23.05. klo 17-21. Kenraaliharjoituksen aikataulu on seuraava:


klo 17.15 – 18.15 Maisterifranseesi,
klo 18.15 – 19.15 Akateemisten tanssien kenraali ja
klo 19.15 – 20.45 Kutsuvieras- ja tohtoripoloneesi. 


Poloneesin ja franseesin pukeutuminen

Esitettävien tanssien kohdalla on hyvä huomioida, että tohtoripoloneesissa parin molempien osapuolien tulee olla pukeutuneita tohtorien väriin mustaan. Jos tohtoripromovendin avec pukeutuu promootiossa valkoiseen (ks. pukeutumisohjeet), on hänen vaihdettava tohtoripoloneesia varten mustaan asuun. Jos poloneesin tanssipari on maisteripromovendi, tulee hänen riisua seppeleensä poloneesin ajaksi.

Maisterifranseesi on tanssi, jonka visuaalinen idea perustuu mustaan ja valkoiseen pukeutuneiden tanssijoiden muodostamiin kuvioihin. Franseesiin voi osallistua ainoastaan pari, jossa toinen osapuoli on pukeutunut frakkiin ja toinen valkoiseen pukuun. Jos pukeudut avecisi kanssa promootiossa samaan väriin (ks. pukeutumisohjeet), täytyy toisen parista vaihtaa asua maisterifranseesia varten.

Frakkiin pukeutunut tohtoripromovendi voi osallistua maisteripromovendin parina franseesiin, mutta hänen tulee jättää tohtorin arvomerkit tanssin ajaksi pois. Värillisiin pukuihin pukeutuneet eivät voi osallistua tohtoripoloneesiin tai maisterifranseesiin, mutta muihin tansseihin on mahdollista osallistua.