Mikä on promootio?

Promootio on ainutlaatuinen monipäiväinen valmistujaisjuhla, jossa maisterit ja tohtorit pääsevät upeissa puitteissa juhlimaan suorittamiaan tutkintoja koko yliopistoyhteisön kanssa. Osallistumalla promootioon promovendit saavat oikeuden käyttää akateemisen arvonsa merkkejä eli maisterit maisterinseppelettä ja -sormusta ja tohtorit tohtorinhattua ja -miekkaa.

Promootiossa yhdistyvät nykyhetki ja ajattomuus sekä riemukas ja arvokas juhlinta. Ensimmäinen filosofisen tiedekunnan promootio järjestettiin jo vuonna 1643. Se on Suomen akateemisista juhlista vanhin ja listattu osaksi kansallista elävää kulttuuriperintöä. Vuonna 2023 järjestettävä promootio on filosofisen tiedekunnan sadas ja siksi erityisen juhlan arvoinen.

Promootio on kolme päivää iloista ja intensiivistä elämää ja juhlaa, joka pitää sisällään tapahtumia upeista illallisista huviretkeen ja auringonnousuun päättyvään yökulkueeseen. Promootio on kokemuksena unohtumaton, ja se tarjoaa vielä yhden, hyvin ansaitun mahdollisuuden juhlistaa opiskeluvuosia.

Lue tarkemmin promootion historiasta, henkilöistä ja perinteistä täältä. Kuvaukset promootion eri osatapahtumista löydät täältä. Väläyksiä aiemman filosofisen tiedekunnan promootion tunnelmista voit nähdä oheiselta koostevideolta.